У прямому ефірі Радіо Ера FM начальник Головного управління ДФС у м. Києві Людмила Демченко презентувала інноваційні зміни в структурі столичної фіскальної служби, які є черговим кроком в реформуванні відомства.

Людмила Дмитрівна поінформувала слухачів щодо впровадження на базі Головного управління ДФС у м. Києві пілотного проекту під назвою «Офіс аудиту». Ініціював розробку концепції проекту столичне управління ДФС мало на меті створення оптимальних умов ведення бізнесу та підвищення рівня умов праці співробітників фіскальних органів. Зазначений проект отримав підтримку з боку керівництва ДФС України і моніторингової місії МВФ, у звіті якої підкреслена особлива перспективність зазначеного напряму реформування та визначена першочерговість впровадження проекту.

Концепція проекту полягає в створенні єдиного підрозділу в структурі Головного управління, який об’єднає на рівні міста функції підрозділів, задіяних в сфері контрольно-перевірочної роботи, в т.ч. відповідних підрозділів районних податкових інспекцій. Тобто, це надасть змогу оптимізувати, уніфікувати та централізувати вказану роботу, тим самим зруйнувати корупційні зв’язки місцевого рівня та упередити «вплив» на бізнес з боку різних підрозділів органів ДФС.

«Ефективність таких змін визначить час. Але вже зараз можна казати про значні переваги нової побудови структури – це й суттєве зниження несанкціонованого впливу на бізнес та корупційних проявів, й скорочення штатної чисельності та, як результат, видатків на утримання підрозділу, підвищення фахового рівня спеціалістів, системний підхід до роботи з аналітичною складовою за міжнародними стандартами, ліквідація дублювання функцій податкового аудиту кількома підрозділами» - зазначила начальник столичної фіскальної служби, презентував інноваційний проект.

За словами Людмили Дмитрівни, розробка і застосування новітніх технологій та використання світового досвіду в рамках проекту дозволить покращити якість аналізу податкових та митних ризиків, концептуально змінити формат спілкування з бізнесом, підвищити рівень податкової культури платників, що в кінцевому підсумку позитивно вплине на збільшення надходжень до бюджету.

По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки