Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів та Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість»


На офіційному веб-сайті Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua) в рубриці «діяльність» - «регуляторна політика» - «проекти регуляторних актів» - «2015 рік» розміщено проект наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів та Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість» (далі – Проект), а також аналіз впливу цього регуляторного акта.

Проект розроблено з метою приведення положень нормативно-правових актів Мінфіну у відповідність до вимог Законів України від 12 лютого 2015 року № 191-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)» (далі – Закон № 191) та від 16 липня 2015 року № 643-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість» (далі – Закон № 643), а також удосконалення процедур обліку і реєстрації договорів про спільну діяльність та договорів управління майном.

Проектом передбачається наступне:

взяття на облік платників податків та передача до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців (далі – ЄДР) даних про взяття їх на облік в контролюючих органах здійснюється у день отримання відомостей з ЄДР;

форма витягу з реєстру платників ПДВ (форма № 2-ВР) доповнюється інформацією про реквізити рахунка в системі електронного адміністрування податку на додану вартість платника – сільськогосподарського підприємства, що обрав спеціальний режим оподаткування відповідно до статті 209 розділу V Кодексу, призначеного для перерахування коштів на його спеціальний рахунок;

платник податків звільняється від подання до контролюючого органу заяв за ф. № 1-ОПП у зв’язку із зміною відомостей стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку юридичної особи, якщо такі відомості зазначені в заяві платника податку на додану вартість (про реєстрацію, перереєстрацію або внесення змін);

на обліку в контролюючих органах перебувають договори управління майном та договори про спільну діяльність без утворення юридичних осіб, за якими здійснюються операції з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню податком на додану вартість згідно з розділом V Податкового кодексу України.

Зауваження та пропозиції до Проекту від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань можна надсилати упродовж місяця з дати оприлюднення Проекту на адресу розробника: поштову – 04655, м. Київ, Львівська площа, 8, Державна фіскальна служба України, Департамент реєстрації платників та електронних сервісів та електрону – oblik@sfs.gov.ua та до Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

Додаткові матеріали

Проект наказу (необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки)
Зміни до Порядку обліку платників податків і зборів (необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки)
Зміни до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість (необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки)
Додаток 13 до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість (пункт 7.5) Форма № 2-ВР (необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки)
АНАЛІЗ ВПЛИВУ РЕГУЛЯТОРНОГО АКТА (необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки)



По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки