Відповідно до вимог пункту 208.2 Податкового кодексу України (ПК), отримувач послуг, що постачаються нерезидентами, місце постачання яких розташоване на митній території України, нараховує податок за основною ставкою податку на базу оподаткування, визначену згідно з пунктом 190.2 ПК. При цьому отримувач послуг — платник податку складає податкову накладну із зазначенням суми нарахованого ним податку, яка є підставою для віднесення сум податку до податкового кредиту у встановленому порядку. Така податкова накладна підлягає обов’язковій реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Форму податкової накладної та порядок її заповнення затверджено наказом Мінфіну від 22.09.2014 № необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки (далі — Порядок № 957).

Згідно з вимогами пункту 12 Порядку № 957, у разі складання податкової накладної отримувачем (покупцем) послуг від нерезидента, місце постачання яких розташоване на митній території України:

- у рядку «Індивідуальний податковий номер продавця» відображається умовний ІПН «500000000000», а в разі якщо такі послуги не призначаються для використання у господарській діяльності або придбані з метою їх використання для постачання послуг за межами митної території України або послуг, — умовний ІПН «200000000000»;

- у рядку «Особа (платник податку) — продавець» зазначається найменування (ПІБ) нерезидента;

- у рядку «Місцезнаходження (податкова адреса) продавця» зазначається країна, у якій зареєстрований продавець (нерезидент);

- у рядках, відведених для заповнення даних покупця, отримувач (покупець) зазначає власні дані.

- У верхній лівій частині такої податкової накладної робиться відповідна помітка «X» та зазначається тип причини 14 — «Складена отримувачем (покупцем) послуг від нерезидента».

Решта реквізитів заповнюються відповідно до норм Порядку № 957.

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс, підкатегорія 101.19

По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки