Ухвала Київського апеляційного адміністративного суду від 03.03.2015 № 826/12331/14

Апеляційний суд закрив провадження у справі про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення, яким підприємству визначено грошове зобов’язання з ПДВ. А саме — за клопотанням контролюючого органу у зв’язку із досягненням податкового компромісу між сторонами відповідно до положень Податкового кодексу України (ПК). Тобто у зв’язку з узгодженням та повним погашенням згідно з пунктом 2 підрозділу 9-2 розділу XX ПК податкових зобов’язань, визначених оскаржуваним податковим повідомленням-рішенням.

Процедура податкового компромісу, встановлена зазначеним вище підрозділом, поширюється також на неузгоджені суми податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або ПДВ, визначені у податкових повідомленнях-рішеннях, щодо яких триває процедура судового та/або адміністративного оскарження.

Рішення суду першої інстанції, яким у задоволенні позову підприємству відмовлено, визнано нечинним.

Обгрунтовуючи своє рішення, апеляційний суд зазначив, що закриття провадження у справі відбувається, зокрема, у разі примирення сторін. У свою чергу, підставою для примирення сторін на будь-якій стадії процесу відповідно до останніх законодавчих змін є, серед іншого, досягнення податкового компромісу щодо сплати податкових зобов’язань з ПДВ та податку на прибуток підприємств згідно з підрозділом 9-2 розділу XX ПК.

По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки