Кабмін затвердив Порядок виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Встановлено, що компенсація буде виплачуватись за рахунок коштів, передбачених у держбюджеті за програмою 2501350 «Компенсація підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період».

Головним розпорядником бюджетних коштів та виконавцем бюджетної програми призначено Мінсоцполітики.

Так, для виплати компенсації підприємство повинно подавати щомісяця до 15 числа органу соціального захисту населення Звіт про фактичні витрати на виплату середнього заробітку працівникам (додаток 1), погоджений районним (міським) військовим комісаріатом, який здійснював призов працівника на військову службу, в частині підтвердження призову та проходження військової служби/

Встановлено, що обчислення середнього заробітку працівників здійснюється відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.1995 р. № 100.

Виплата компенсації має проводиться підприємствами, установами, організаціями у строки, визначені ст. 115 КЗпП.

Оподаткування, нарахування і сплата ЄСВ на компенсацію проводяться відповідно до ПКУ і Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Порядок затверджено постановою КМУ від 04.03.2015 р. № необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки, яка набере чинності з дня офіційного опублікування. На день підготування замітки документ офіційно не опубліковано.



По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки