Міністерство фінансів України повідомляє про розробку необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки (далі – проект наказу).

Цей проект наказу розроблений з метою приведення нормативно-правового акту міністерства у відповідність до норм Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» від 14.10.2014 №1702-VII, зокрема в частині врегулювання процедури проведення Держфінмоніторингом перевірок суб’єктів підприємницької діяльності, які надають посередницькі послуги під час здійснення операцій з купівлі-продажу нерухомого майна.

Даним проектом наказу пропонується:

- затвердити Порядок проведення перевірок Державною службою фінансового моніторингу України суб’єктів первинного фінансового моніторингу, яким передбачено норми щодо організації та підготовки проведення перевірок та питання, що ними охоплюються, механізми проведення планових і позапланових, а також безвиїзних перевірок та описана процедура оформлення результатів перевірок.

- визнати таким, що втратив чинність наказ Міністерства фінансів України від 05.01.2012 № 5 «Про затвердження Порядку проведення перевірок Державною службою фінансового моніторингу України суб’єктів первинного фінансового моніторингу», що зареєстрований в Міністерстві юстиції України 02.03.2012 за № 348/20661 (із змінами).

Зауваження та пропозиції до зазначеного проекту наказу від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань можна надсилати упродовж одного місяця з дати оприлюднення проекту на поштову адресу розробника (Державна служба фінансового моніторингу України): вул. Білоруська, 24 м.Київ, 04655; Міністерству фінансів України: вул. Грушевського, 12/2, м. Київ, 01008; Державній регуляторній службі України: вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011

По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки