Наказом Міністерства фінансів України від 23 січня 2015 року за N 13 внесено зміни до Порядку заповнення податкової накладної, а саме пункт 4 доповнено новим абзацом, згідно якого платники податку, які постачають електричну енергію, складають податкові накладні щодекадно на суму коштів, що надійшли в рахунок оплати за таку електричну енергію на їх поточні рахунки протягом відповідної декади. В останній день місяця такі платники податку складають податкові накладні / розрахунки коригування за результатами остаточного розрахунку зі споживачами електричної енергії з урахуванням поставленої електричної енергії та отриманих коштів протягом такого місяця.

Постачання електричної енергії здійснюється на підставі укладеного договору між постачальником і покупцем, в якому зазначаються обсяги та ціна електричної енергії.

Відповідно до п.п.4 п.15 Порядку заповнення податкової накладної Графи 5.1, 5.2 заповнюються відповідно до Класифікатора системи позначень одиниць вимірювання та обліку (КСПОВО), чинного на дату складання податкової накладної:

у графі 5.1 вказується умовне позначення відповідної назви одиниці вимірювання/обліку (українське), зазначеної у КСПОВО;

у графі 5.2 - код відповідної одиниці вимірювання/обліку, зазначений у КСПОВО;

до графи 6 - кількість (об'єм, обсяг) постачання товарів/послуг;

до графи 7 - ціна постачання одиниці товару/послуги без урахування податку на додану вартість.

Зважаючи на те, що Класифікатором системи позначень одиниць вимірювання та обліку постачання електричної енергії має українське умовне позначення, то в графі 5.1 вказується кВт год, а в графі 5.2 вказується відповідний код 2420.

Таким чином, при отриманні авансового платежу кількісний показник графи 6 визначається як частка, яка визначається шляхом ділення суми отриманих коштів на вартість електричної енергії, вказаної в договорі.



По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки