Лист Укрдержреєстру від 31.12.2014 № необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки

Укрдержреєстр наголосив на тому, що зміни до установчих документів юридичної особи, а також зміна прізвища та/або імені, та/або по батькові або місця проживання фізичної особи — підприємця підлягають обов’язковій державній реєстрації шляхом внесення відповідних змін до записів Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців.

Порядок державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи встановлений статтями 29, 30 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» від 15.05.2003 № 755-IV (далі — Закон № 755).

Зокрема, для проведення держреєстрації змін до установчих документів юридична особа повинна подати державному реєстратору примірник оригіналу (ксерокопію, нотаріально засвідчену копію) рішення про внесення змін до установчих документів та документ, що підтверджує правомочність прийняття рішення про внесення змін до установчих документів.

Закон № 755 не передбачає санкцій у разі несвоєчасного подання юридичною особою державному реєстратору документів для проведення держреєстрації змін до установчих документів.

Однак при цьому регулятор звернув увагу на те, що якщо відомості, які підлягають внесенню до ЄДР, були внесені до нього, то такі відомості вважаються достовірними. І такі відомості можуть бути використані в спорі з третьою особою, доки до них не внесено відповідних змін.

По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки