Державна фіскальна служба України в листі від 17.02.2015 р. необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки поінформувала платників ПДВ про те, що податкові накладні, складені у січні 2015 року та які не підлягали обов’язковій реєстрації в ЄРПН, включаються до складу податкового кредиту покупця за січень 2015 року. До складу податкового кредиту наступних звітних періодів такі податкові накладні не можуть бути включені.

Податкові накладні, складені з 1 січня 2015 року та своєчасно зареєстровані в ЄРПН, включаються до складу податкового кредиту того звітного періоду, на який припадає дата їх складання.

Податкові накладні, складені з 1 січня 2015 року, зареєстровані в ЄРПН із порушенням строку їх реєстрації, але не більше ніж 180 календарних днів з дати їх складання, відносяться до податкового кредиту за звітний податковий період, у якому податкову накладну зареєстровано в ЄРПН. Податкові накладні, не зареєстровані в ЄРПН протягом 180 календарних днів із дати їх складання, не можуть бути підставою для формування податкового кредиту.

По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки