Законопроектом (реєстр. №необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки) передбачається надати працівникам, які працюють на території проведення антитерористичної операції, право на отримання відпустки без збереження заробітної плати на весь період проведення такої операції з урахуванням часу, необхідного для повернення на місце роботи після прийняття рішення про її припинення.

Проектом пропонується частину першу статті 25 Закону "Про відпустки" доповнити пунктом 18 такого змісту:

"працівникам на період проведення антитерористичної операції у відповідному населеному пункті з урахуванням часу, необхідного для повернення до місця роботи, але не більш як сім календарних днів після прийняття рішення про припинення антитерористичної операції".

На думку членів Комітету, прийняття законопроекту дозволить врегулювати на законодавчому рівні питання збереження трудових відносин працівників, які переміщаються з районів проведення антитерористичної операції або залишаються у таких районах і не мають змоги виходити на роботу у зв'язку з небезпекою для життя та здоров'я, на весь період проведення антитерористичної операції.

По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки