Верховній Раді України на розгляд подано проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо розширення об’єктів та бази оподаткування податком на прибуток» від 11.11.2013 р. № 3593, яким передбачається внести зміни, зокрема, до п. 160.1 ПКУ.

Планують виключити із пп. «й» п. 160.1 ПКУ слова «за винятком доходів у вигляді виручки або інших видів компенсації вартості товарів/виконаних робіт/наданих послуг». А це означає, що такі доходи підпадатимуть під базу оподаткування податком на репатріацію. Тобто необхідно буде утримати податок у розмірі 15% під час виплати доходу нерезиденту від проведення господарської діяльності на території України (п. 160.2 ПКУ).

Нагадаємо!

На сьогодні такі доходи нерезидента у вигляді виручки або інших видів компенсації вартості товарів (виконаних робіт, наданих послуг), переданих/виконаних/наданих резиденту від такого нерезидента (постійного представництва), не вважаються доходами, отриманими нерезидентом із джерелом їх походження з України (пп. «й» п. 160.1 ПКУ). А тому й не обкладаються податком на репатріацію.

Якщо зміни приймуть, то пп. «й» п. 160.1 ПКУ виглядатиме так: «інші доходи від провадження нерезидентом (постійним представництвом цього або іншого нерезидента) господарської діяльності на території України, переданих/виконаних/наданих резиденту від такого нерезидента (постійного представництва), у тому числі вартості послуг із міжнародного зв'язку чи міжнародного інформаційного забезпечення» (із порівняльної таблиці, наданої до законопроекту).

необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки

По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки