Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Клименко хоче знизити ПДВ до 9% і ввести податок з обігу
Украинский 1С форум: всё про 1С 8.3, 1С 8.2, 1С 8.1, 1С 8.0, 1С 7.7 > Общий раздел > Офф-топик
XBrut
Міндоходів пропонує знизити податок на додану вартість з 1 січня 2014 року зі 17% до 9% і одночасно скасувати пільги з цього податку, а також ввести в якості компенсації податок з обігу зі ставками 1% і 2%

необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки
Petre
Як то кажуть: "нема розуму - каліка".
ПДВ - дурний для нас податок, але податок з обігу - взагалі суцільна маячня. Як завжди ПРаси у своєму репертуарі...
XBrut
Поясніть. Я не розумію , чому податок з обігу - маячня.
Petre
Тому що він не враховує вклад окремого суб'єкта оподаткування у створений продукт. Виробник має 20% рентабельності, торговець - 500%. А якщо у процесі виробництва є багато ланок (сировина-напівфабрикати-...-продукт-товар)? Особливо цинічно це виглядає, враховуючи декларування ПРасами любові до заводів і фабрик...
XBrut
Тобто ви б запропонували лише податок на прибуток?
sasha007
А я б хотів таку систему:
1. ПДВ ліквідувати (адміністрування важке, законодавсвто не досконале, корупція при відшкодуванні експортерам);
2. Податок з обороту замість ПДВ, для всіх крім експортерів і єдинників (стимуляція експорту, замість попереднього відшкодування ПДВ з бюджету екпортерам) - адмініструвати просто, податкових накладних немає, спорів по законодавству не має, дохід від продажу або виручка * %=податок; Ставка податку може бути диференційована: для підакзцизних - 5 %, першої необхідності та ліки - 0 %, тощо - повно варіантів для стимуляції окремих галузей промисловості;
3. Кассові апарати всім хто торгує за готівку, кірм єдинників 1 групи;
4. ЄСВ на ФОП для підприємств знизити до 20 %.
5. Податок на прибуток залишити як є,
Все.


Petre
Податок на прибуток прийнятний для відкритих публічних компаній, коли їм вигідно декларувати усі доходи та прибутки. ПДВ у розвинених країнах виконує переважно регулюючу функцію.
Щодо того, що коїться у нас, то тут все просто. Прибуток майже ніхто не декларує. А от ПДВ так просто не уникнути. Той, хто не хоче платити зобов'язання, поповнювє власний податковий кредит за рахунок фірм-"прокладок" (проте цей "бізнес" монополізовано "сім'єю", тому 8-10% все одно заплатить). Той, хто не хоче віддавати податковий кредит, знову ж таки платить "сім'ї" до 50% від суми бюджетного відшкодування. Арифметика доволі проста...
Що я можу запропонувати? Не знаю... Масові розстріли?..
XBrut
Передбачити інтегральний ефект не так вже й просто. Наприклад я його не розумію. (Нащо захищати виробництво, якого в нас все одно нема й не буде).
Але інтуітивно схильний до простих і зрозумілих кожному правил.
Petre
Податок з обігу не набагато простіший за ПДВ. Проте, будь-який простий механізм можна зробити надскладним, домішавши виключеннями, пільгами, перехідними положеннями та й насамкінець непрозорістю і вибірковістю відповідальності за дотримання його правил та принципів.
Pepe
Як би не було, але логіка проста. Зменшивши податок, треба компенсувати втрати від цього. В бюджеті грошей нема. Тому треба так змінити оподаткування, щоб збільшилися надходження. Будемо будемо платити більше (як після прийняття податкового кодексу). Приклад - нарахування ЕСВ на дородові. А ті, що не платили - не будуть платити.
XBrut
Надибав в Вікі.
Цитата
Впервые НДС был введён в 1958 году во Франции[1]. Его изобретение принадлежит французскому экономисту Морису Лоре (в 1954 году директор Дирекции по налогам, сборам и НДС Министерства экономики, финансов и промышленности Франции). Сейчас НДС взимают 137 стран. Из развитых стран НДС отсутствует в таких странах, как США, где вместо него действует налог с продаж по ставке от 3 % до 15 %.

Егор Динин
Только бизнес привыкает - грядут очередные изменения. Это и мешает работать, но не мешает налоговикам зарабатывать. Лучше уж ничего не менять.
НДС - в теории налог хороший, но в извращенном понимании налоговиков, выискивающих лишнюю точку в документах с целью лишения налогового кредита, - орудие против бизнеса.
Законы у на правильные - только не работают sad.gif
(с)
XBrut
Не работают - значит НЕ правильные smile.gif
XBrut
Балашов агитирует за 5% налог с продаж.

П.С.
на 20 февраля 2014 года видео слегка устарело, но идеи интересные все равно
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.